DET ÖGAT SER är temat på årets samlingsutställning på Lästviks Galleri.
Deltagande konstnärer är:

Cordula Bielenstein-Morich.
Född i Tyskland. Sedan 1989 keramiker i egen regi. Flyttade för snart 20 år sedan till Sverige och bor sedan 2008 i Fengersfors. Medlem i Not Quite och Dalslands Konstnärsförbund.
”Jag hittar uttryck i naturens former och mina arbeten uppstår mest på drejskivan. Det ursprungliga – det vildväxta – förefaller mig som en gudomlig förståelse i sin självklarhet. När jag stänger ögonen ser jag bäst.”

Petra Loh.
Född 1961 i Tyskland. Hamnade i Sverige förr 22 år sedan och bor nu i Fengersfors. Är Alltiallo och konstnär. ”Jag använder mig av alla möjliga material och tekniker beroende på vad det är som dyker upp framför min näsa. Det ögat ser… är ett mysterium.”

Katarina Aneer.
Född 1961. Bor sedan 2009 i Fengersfors, medlem i Not Quite (notquite.se).
”Jag arbetar främst med bild och ord (katarinaaneer.se). Ögat väljer ut ett stycke verklighet som jag förvränger, förstärker, förskönar. Det kan kallas fantasi, jag kallar det en extra verklighet.”

Mie Felth.
Född 1988. Utbildad på HDK vid Steneby. Lever och verkar i Fengersfors, är medlem i Not Quite.
” I mitt konstnärliga uttryck arbetar jag främst med textila tekniker och installationer. (miefelth.se)
Det ögat ser. Jag funderar, förundras och undersöker. Vad är det som förnims men inte nås av ögat?
Vad döljer sig under ytan, nere i lagren?”