KOSSORNAS PLANET är tema på årets utställning på Lästviks Galleri. På ängarna och i hagarna invid säteriet blir det kosläpp 9 maj, och helgen därpå bjuds på vernissage i galleriet. Inbjudna konstnärer för i år är :

kossornasplanet

Dan Backman, konstnär, utbildad på Konsthögskolan och Valand, och sedan många år även verksam som konst-och musikkritiker i Svenska Dagbladet. Tillsammans med en konstnärskollega gjorde Dan för några år sedan jättekossor i olikfärgade plexiglas som hängdes upp i Nacka köpcentrum. Här på Lästviks Galleri visar han kossor i mindre format, målade i akryl på grundad masonit.

Elisabet Hallgren, keramiker och mångårig curator för utställningarna på Lästviks galleri. I år visar hon fotografier från Lästviks kohage.

Ny för Lästviks publik är Sussi Henriksson, finsk konsthantverkare och gallerist, bosatt och verksam i Nagu, Åbolands skärgård. Under många år verkade hon i finska konstnärsgruppen Salong Tre Plus, som visade objekt och installationer i olika material på konstmuseer runt om i Finland. Sedan ett tiotal år driver Sussi Artists in Residens i skärgården, samtidigt som hon arbetar i sin egen atelje, mestadels med keramiken som material. Här visar hon objekt i stengods, alla relaterade till kossan!

Unn Waern, konstnär, har medverkat många år med verk i olika material, som oljemåleri, pastellkrita och emalj. Sitt första offentliga uppdrag gjorde hon i textil till Billingsfors kyrka. Unn har nyss färdigställt sitt senaste utsmyckningsarbete: ett sjuttiotal emaljer i en gångtunnel vid Gullmarsplan i Stoclholm. I galleriet visar hon. emaljer med inspiration från foto av dalslandsnatur.

Sedan kan det dyka upp andra konstnärer som nappat på årets tema…